Ziekteverzuimverzekeringen
MKB Verzuim Ontzorgverzekering

De MKB Verzuim-ontzorgverzekering is een verzekering waarbij niet alleen de loondoorbetaling, maar ook de re-integratie wordt vergoed. Als een werknemer ziek wordt krijgt u volledige ondersteuning bij de re-integratie en betaalt de verzekeraar het loon door.

Feit is dat de kosten van een zieke werknemer flink kunnen oplopen en vele malen hoger zijn (al gauw 2,5 keer zo hoog) dan de loonkosten die u normaal kwijt zou zijn. Bovendien komt er veel papierwerk bij kijken en loopt u ook nog eens het risico op een loonsanctie van het UWV. Zo’n 70% procent van de werkgevers met 25 of minder medewerkers heeft al een ziekteverzuimverzekering afgesloten.  

Om de risico’s en kosten voor u zo veel mogelijk te beperken, is begin 2020 de MKB Verzuim Ontzorgverzekering in het leven geroepen. Deze is vergelijkbaar met de oude verzuimverzekering, maar dan met minder risico’s en een vaste premie van tenminste drie jaar. Let op: deze dekt de kosten voor re-integratie/interventies. Kosten voor vervanging, omzetverlies e.d. houdt u ook met deze ziekteverzuimverzekering.