Ziekteverzuimverzekeringen
Stop Loss

Stop loss verzekering: De Stop-Loss verzekering wordt vaak gekozen door bedrijven met meer dan 35 medewerkers. Deze ziekteverzuimverzekering is geschikt als uw financiële buffer groot genoeg is, maar wél verzekerd wil zijn tegen onverwacht hoge kosten door verzuim. Denk bijvoorbeeld aan het langdurig uitvallen van een werknemer. Er is hier sprake van een eigen risico in geld. 

Zo werkt het: het eigen risico percentage wordt gebaseerd op het gemiddelde verzuim van uw bedrijf in de afgelopen 3 jaar. Het deel boven het eigen risico wordt vergoed en is onbeperkt, alles onder het eigen risico is op eigen rekening. Dit eigen risico wordt ook wel eigen behoud genoemd. Het grote voordeel is dat het bedrijf op voorhand weet wat er elk jaar maximaal verloren gaat aan verzuimkosten.

Eigen risico in geld: We vergoeden u de verzuimkosten als het totaal aan verzuimkosten in een jaar boven het eigen risico uitkomt. Dit eigen risico wordt ook wel eigen behoud genoemd. Deze verzuimverzekering heet een Stop-Loss verzuimverzekering en wordt vaak gekozen door bedrijven met meer dan 35 werknemers.